Aanmelden

Volwassenen

Voor aanmelding bij volwassenenzorg heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist. Met een verwijzing kunt u zich aanmelden. U ontvangt dan een aanmeldpakket. Deze dient u ingevuld terug te sturen, waarna u een bevestiging krijgt met informatie over de eventuele wachttijd.

Kind & Jeugd

Kinderen en jeugdigen kunnen door de huisarts, medisch specialist of team jeugd van de gemeente waar het kind woont worden aangemeld. Ook gecertificeerde instellingen kunnen naar ons verwijzen. Dit zijn bijvoorbeeld bureau jeugdzorg en de William Schrikker groep.

We werken in alle Zuid‐Limburgse gemeenten vanuit een samenwerkings­verband. Dit betekent dat u zich kunt aanmelden op de websites van deze samenwerkings­verbanden. Op het moment dat u zich aanmeldt, kunt u expliciet vermelden dat u hulp van Moventis GGZ wenst. Kinderen woonachtig in Landgraaf, Heerlen en Voerendaal dienen zich aan te melden via www.jenshelpt.nl. Kinderen woonachtig in de andere Zuid-Limburgse gemeenten kunnen zich aanmelden via www.dekrachtvandichtbij.nl.

Op het moment dat wij uw aanmelding ontvangen vanuit het samenwerkingsverband ontvangt u van ons een aanmeldpakket met een behandelovereenkomst en een toestemmingsverklaring. Deze dient u ingevuld terug te sturen, waarna u een bevestiging krijgt met informatie over de eventuele wachttijd. Het is belangrijk dat alle gezaghebbende ouders deze ondertekenen.

Baby’s:

Wilt u een baby aanmelden dan is het belangrijk dat we een verwijsbrief op naam van de baby ontvangen.