Samenwerkende psychologenpraktijken:
Barrier
Debbie Schrijen
Kiona Boersma GZ Psychologie

Team Moventis GGZ

Kiona Boersma
Kiona Boersma GZ Psycholoog

Ik ben in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht als geestelijk gezondheidkundige. Daarna ben ik orthopedagogiek gaan studeren, omdat ik niet alleen met volwassenen wilde werken, maar ook met kinderen. Ik heb een aantal jaren binnen de specialistische ggz gewerkt, waar ik mij steeds meer gespecialiseerd heb in jonge kinderen.

In 2012 ben ik begonnen met een zelfstandige praktijk, en ben ik mij vooral gaan richten op psychische problemen rondom de zwangerschap en hechting tussen ouder en kind. Ook trauma behoort tot mijn interessegebieden.
Ik ben gz-psycholoog kind en jeugd, EMDR therapeut en in opleiding tot Infant Mental Health Specialist. Naast de gesprekken op kantoor en bij ouders thuis, zet ik ook Equitherapie in om mensen vooruit te helpen. Dit laatste bied ik aan vanuit mijn eenmanszaak.

Renske Leenders
Renske Leenders speltherapeut

In 2009 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Direct na mijn afstuderen ben ik als orthopedagoog aan de slag gegaan in de specialistische GGZ. Hier heb ik 10 jaar met plezier gewerkt en heb ik mij geschoold tot o.a. speltherapeut en GZ-psycholoog. In de zomer van 2018 heb ik de vervolgcursus EMDR gedaan, waardoor ik veel kennis heb over traumabehandelingen.

In januari 2019 ben ik samen met Kiona Boersma Moventis GGZ gestart. Hier behandel ik zowel jeugdigen als volwassen met uiteenlopende klachten. Tevens voer ik psycho-diagnostisch onderzoek uit.

Mascha van de Ven
Mascha van de Ven orthopedagoog

Ik ben Mascha van de Ven. In 2001 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, in de richting Gezin en Gedrag. Na diverse omzwervingen, werk ik weer als behandelaar bij Moventis.

Als orthopedagoog richt ik mij op problematische opvoedingssituaties -en ontwikkelingsproblemen en stoornissen bij kinderen en jongeren. Dat kan heel divers zijn; angst, depressie, opstandig gedrag en problemen in de ouder-kind interactie. Ik ben geschoold om de hechtingsrelatie tussen ouder en kind te versterken.

Shelley van Gerven
Shelley van Gerven GZ-psycholoog

In 2009 studeerde ik af aan de Universiteit van Maastricht, als Geestelijk Gezondheidskundige (GGK-er). Aansluitend heb ik nog een verdiepingsjaar met kind- en jeugdvakken gevolgd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Mijn registratie als Gezondheidszorgpsycholoog heb ik in 2016 behaald. Daarnaast ben ik opgeleid tot EMDR-therapeut.

Tot voor kort heb ik bijna 10 jaar gewerkt binnen een grote GGZ-instelling in Maastricht waar ik verantwoordelijk was voor de diagnostiek en specialistische behandelingen binnen de poli kind en jeugd. Sinds april 2019 ben ik werkzaam binnen Moventis waar ik kinderen, jongeren èn volwassenen behandel. Mijn affiniteit ligt vooral bij angst- en stemmingsstoornissen, hechtingsproblematiek en trauma.

In mijn behandelingen maak ik voornamelijk gebruik van EMDR, oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Waar mogelijk, behandel ik klachten systemisch en bied ik graag maatwerk voor de cliënt. Persoonlijk streef ik naar een laagdrempelige, respectvolle en transparante behandelrelatie.

Anne-Marie Lumeij
Anne-Marie Lumeij ambulante jeugdhulpverlener

Ik ben Anne-Marie Lumeij en werk sinds 2019 bij Moventis GGZ.

Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de SPH. Sindsdien heb ik bij verschillende werkgevers in de jeugdzorg en jeugdggz gewerkt. Ik heb hierdoor veel ervaring op gedaan binnen het ambulant werken met gezinnen en jeugdigen.

Ik beheers veel kennis over ouders en kinderen met een ontwikkelingsstoornis en/of psychiatrisch beeld en kinderen met gedragsproblemen. Een meerwaarde binnen Moventis GGZ is de samenwerking die ik met de (hoofd)behandelaar heb. Hierdoor lukt het nog beter om hetgeen de cliënt individueel leert in de behandeling, goed te implementeren naar de thuissituatie.

Ik vind het belangrijk om op het tempo van de ouders en jeugdigen zelf te werken aan de hulpvraag. Dit doe ik met behulp van een positieve en motiverende aansturing richting de cliënt. Met veel plezier en enthousiasme doe ik mijn werk en wil ik mezelf blijven ontwikkelen.

Natasha Schreinemacher
Natasha Schreinemacher

In 2016 studeerde ik af aan de Universiteit van Maastricht als Geestelijk Gezondheidskundige. Sinds februari 2020 bezit ik de registratie als Gezondheidszorgpsycholoog. Verder ben ik opgeleid tot EMDR-therapeut.

Ik ben sinds januari 2017 werkzaam binnen Moventis GGZ waar ik kinderen, jongeren en volwassenen behandel. Mijn affiniteit ligt vooral bij angst- en stemmingsstoornissen, hechtingsproblematiek en trauma. Verder kunnen mensen bij mij terecht met psychische problemen rondom de zwangerschap en het beginnend ouderschap.

In mijn behandelingen maak ik voornamelijk gebruik van EMDR, oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Ik vind het belangrijk om een behandelplan op maat te maken en hanteer zo veel mogelijk een systemische aanpak. Tenslotte hecht ik veel waarde aan een laagdrempelige en respectvolle behandelrelatie.

Wendy Opdam
Wendy Opdam GZ-psycholoog

Eind 2006 studeerde ik af als Psycholoog, afstudeerrichting Neuropsychologie, aan de Universiteit Maastricht. Vervolgens heb ik in de periode van 2007 tot en met 2010 gewerkt als psycholoog op verschillende werkplekken met de doelgroep kinderen en jeugdigen binnen de tweede en derde lijns zorg (o.a. azM (kinder)neuropsychologie, Prins Claus Centrum/Orbis GGZ, GGZ centrum voor kinderen en jeugdigen te Maastricht & Vaals).

In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, gecombineerd met een werkplek op de afdeling Medische Psychologie binnen het Atrium Medisch Centrum met als doelgroepen kind, jeugd & volwassenen. In 2012 heb ik mijn registratie als Gezondheidszorgpsycholoog behaald. Vervolgens ben ik gaan werken bij Virenze Sittard, team kind & jeugd, waar ik tot maart 2018 gewerkt heb binnen de specialistische GGZ.

Sinds juli 2014 ben ik ZZP'er en werk ik samen met Moventis binnen de generalistische basis GGZ met als doelgroep kinderen, jeugdigen en volwassenen. Aanvullend heb ik zowel de basis- als vervolgcursus tot EMDR therapeut gevolgd in de periode tussen 2014 en 2016 en succesvol afgerond. In 2016 heb ik de basiscursus schematherapie gevolgd en succesvol afgerond en in mei 2018 heb ik met succes de basisopleiding Coachen met hulp van paarden afgerond.

Ik heb vooral affiniteit en ervaring met kinderen en jongeren en het werken met gezinnen, die last hebben van verschillende klachten en problematieken. Denk aan angst- en stemmingsklachten, ADHD, problemen op school, systeemproblematiek. Ik werk nauw samen met de verschillende gemeentes en scholen. Daarnaast heb ik affiniteit en ervaring met het werken met vrouwen van verschillende leeftijden, die last hebben van angst- en stemmingsklachten.Gedurende mijn behandelingen maak ik vooral gebruik van EMDR, oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapeutische interventies en inmiddels ook equitherapie (therapie met hulp van paarden).

Debby Schrijen
Debby Schrijen GZ-psycholoog

Eind 2001 studeerde ik af als psycholoog, afstudeerrichting ontwikkelingspsychologie en psychopathologie (faculteit Gezondheidswetenschappen), aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast heb ik onderwijs gevolgd op het gebied van Forensische Psychologie aan de faculteit Rechten, Universiteit Maastricht en Glasgow University, te Schotland. Vervolgens heb ik in de periode van 2001 tot en met 2016 gewerkt als psycholoog op verschillende werkplekken binnen Mondriaan. Ik ben gestart binnen Kinder & Jeugd, vervolgens heb ik binnen Volwassenen Zorg 2 jaar gewerkt en uiteindelijk de langste periode binnen Verslavingszorg.
Daarnaast werk ik vanaf 2007 tot heden in mijn eigen psychologenpraktijk in België. Hier zie ik mensen, jeugdigen en koppels met verschillende problematieken.

Afgelopen jaar heb ik bij Psychologenpraktijk Stichting Festina Lente gewerkt binnen de Basis-GGZ. Zij hebben hun deuren gesloten en dat maakt dat ik vanaf 1 april 2016 mij bij Moventis heb kunnen aansluiten als ZZP GZ-psycholoog.

In 2014 ben ik gestart met de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, gecombineerd met een werkplek op de afdeling Verslavingszorg binnen Mondriaan en een werkplek bij Stichting Festina Lente. In 2016 heb ik mijn registratie als Gezondheidszorgpsycholoog behaald. Aanvullend heb ik zowel de basis- als vervolgcursus tot EMDR therapeut gevolgd in de periode tussen 2013 tot heden. Specialisatie cursussen als EMDR en eetstoornissen, EMDR en dwang en verdiepingscursussen EMDR werden tevens gevolgd.

Ik heb vooral affiniteit en ervaring met volwassenen met verslaving, angst, depressie, burn-out, zelfbeeld, eigenwaarde en trauma. Daarnaast werk ik ook veel met jongeren die angstproblematiek ervaren als bijvoorbeeld faalangst. Gedurende mijn behandelingen maak ik vooral gebruik van EMDR, oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie.

Hilde Kempeneers
Hilde Kempeneers Kinderpsychiater

Ik ben in 1998 afgestudeerd als kinderpsychiater aan de Katholieke Universiteit Leuven in België en ben al snel de grens overgestoken richting het Nederlandse GGZ werkveld. Ruim 15 jaar heb ik me voornamelijk toegelegd op en gespecialiseerd in het werken met baby’s, peuters, kleuters en hun ouders. In het verleden heb ik diverse IMH ( Infant Mental Health )-teams in Zuid-Limburg opgericht en diverse lezingen en studiedagen verzorgd rondom jong ouderschap en het jonge kind.

Daarnaast vind ik het diagnosticeren van en werken met ontwikkelingsproblematiek op latentie- en tienerleeftijd een boeiende puzzel om te leggen.

Sedert de zomer mag ik aansluiten bij het Moventis GGZ team en wil ik graag waardevolle en toegankelijke hulp bieden aan kinderen en ouders die knel komen te zitten. Ik vind een multidisciplinaire benadering en hulp aan jonge kinderen, waarbij diverse ontwikkelingslijnen dicht met mekaar verweven zijn, belangrijk om snel de juiste en accurate hulp te kunnen bieden.

Isa Jansen
Isa Jansen Orthopedagoog

Mijn naam is Isa Jansen. Op mijn achttiende vertrok ik naar Nijmegen om mijn droomstudie psychologie aan de Radboud Universiteit te volgen. Ik vond het voornamelijk interessant om te leren waarom mensen doen wat ze doen, waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe het kan worden verholpen. Al snel kwam ik erachter dat veel gedrag was te herleiden uit de kindertijd, waardoor ik besloot om mijn master in de orthopedagogiek te volgen. Ik heb de master Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd, hierdoor heb ik zowel een achtergrond in de psychologie als in de orthopedagogiek.

In de tussentijd ben ik op zoek gegaan om mij ook op andere manieren te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een half jaar in Amerika gestudeerd en vijf maanden vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika. Daarnaast heb ik in verschillende sectoren gewerkt zoals de gehandicaptenzorg, jeugdhulp en GGZ. Ik geloof in een positieve en laagdrempelige benadering, waarin de cliënt en diens wensen en doelen centraal staan. Hierbij kijk ik graag naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Mironne Van Melkebeke
Mironne Van Melkebeke Gezinsbehandelaar

In 2001 ben ik als maatschappelijk werkster gestart in het welzijnswerk en na enkele jaren ben ik overgestapt naar de Specialistische GGZ. Mijn takenpakket is altijd divers geweest en ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt (Diagnostiek, individuele en groepsbehandelingen bij zowel kind en jeugd, volwassenzorg als ouderenzorg). In de loop der jaren heb ik gemerkt dat mijn “hulpverlenershart” sneller gaat kloppen van het systemisch werken en heb ik me hier ook steeds meer op gefocust: Hoe gaan mensen met elkaar om? Wat gebeurt er als er zich problemen voordoen? Hoe reageren mensen hierop? Hoe werkt dit door op andere levensgebieden en relaties? Hoe proberen mensen dan verbinding te houden met zichzelf en hun belangrijke anderen?

Elke situatie is anders, elk mens reageert anders en iedereen heeft verschillende waarden. Ik vind het belangrijk om mensen zo goed mogelijk te begrijpen vanuit hun context om van daaruit samen te kijken naar andere mogelijkheden.

Simone Lechner
Simone Lechner Psycholoog

Ik ben Simone Lechner. Eind 2013 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit van Maastricht in de richting ontwikkelingspsychologie. Ik ben hierna direct aan de slag gegaan als psycholoog binnen de specialistische ggz. Ik heb hier veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken, leeftijden en vormen van behandelingen en diagnostiek. Na hier 4 jaar met veel plezier te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar een grote organisatie binnen de jeugdzorg (afdeling autisme). Hier heb ik me enkele jaren mogen specialiseren in het autisme bij zowel jonge kinderen, schoolgaande kinderen als adolescenten en hun systemen.

Sinds oktober 2019, ben ik weer opnieuw werkzaam binnen de ggz, als behandelaar bij Moventis ggz. Ik werk met kinderen en jongeren met diverse klachten en problemen. In mijn werk vind ik het belangrijk om kinderen en hun ouders echt te begrijpen en samen te zoeken naar puzzelstukken, handvatten en oplossingen om daardoor klachten of problemen te verklaren, te verhelpen of juist te leren verdragen. Het kan helpend zijn om een onderzoek te doen om de ontwikkeling van een kind of ouder-kind relatie goed in kaart te brengen. Het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek behoort dan ook tot mijn werkzaamheden.

Arno Boersma
Arno Boersma

Na 27 jaar werkzaam te zijn geweest in de meest diverse beroepen was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Sinds januari 2019 werk ik met veel plezier bij Moventis GGZ als Financieel en HR manager. Elke nieuwe werkdag zie ik als een kans om weer iets nieuws te leren in een klein bedrijf met een groep aardige, lieve en vakkundige zorgverleners.

Nancy van der Veeken
Nancy van der Veeken

Mijn naam is Nancy van der Veeken.
Na bijna 11 jaar te hebben gewerkt als secretaresse, management assistente en officemanager bij een grote GGZ instelling ben ik sinds april 2018 werkzaam bij Moventis GGZ. Hier verzorg ik het administratieve proces van aanmelding t/m declaraties.

Mijn werkdagen zijn maandag en dinsdag tot 15.00 uur en woensdag en donderdag tot 13.00 uur. Op deze dagen kunt u mij ook telefonisch spreken.

Vera Bouwels
Vera Bouwels - beleidsmedewerker

In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Hier heb ik de master Jeugdstudies aan de Faculteit Sociale Wetenschappen gevolgd. Door het volgen van deze opleiding ben ik gespecialiseerd in projecten en beleid op het gebied van Jeugd. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als Beleids- en Onderzoekmedewerker bij de GGD Zuid-Limburg. Hier was ik projectleider van een voorlichtingstraining en data analist van een nationaal onderzoek.

Daarna ben ik overgestapt op de functie van Beleidsmedewerker bij Scoor Jeugdhulp en Moventis GGZ. Bij deze twee werkgevers heb ik me gespecialiseerd in beleids- en kwaliteitsontwikkeling, advisering, implementatie en evaluatie. Zo houd ik me bijvoorbeeld bezig met de HKZ, AVG, risicomanagement en cliënttevredenheidsonderzoek en ben ik opgeleid tot intern auditor.

Ingrid Mingelers
Ingrid Mingelers - secretaresse

Ik ben reeds een aantal jaren werkzaam bij verschillende GGZ instellingen als receptioniste en secretaresse.

Sinds november 2019 werk ik als secretaresse bij Moventis.