Zwanger en Baby

Bij Moventis GGZ bieden we aan volwassenen met psychische klachten in de zwanger­schap en/of vlak na de be­val­ling de onder­staande be­handel­vormen aan:


Infant Mental Health

Ieder mens ontwikkelt zich binnen een liefdevolle relatie en dat begint al in de baarmoeder. Jonge kinderen zijn volledig afhankelijk van hun ouders (verzorgers) en de systemen waarin zij opgroeien en leven.

Infant Mental Health draait om de basis voor een veilige ontwikkeling: een goede band tussen de ouders en het zeer jonge of nog ongeboren kind! Op het moment dat er klachten ontstaan in de eerste, prille fase van het nieuwe leven of nieuwe ouderschap, kan dit zeer stress­vol zijn. Er kunnen verschillende klachten ont­staan, zoals over­matig huilen van uw baby, slaapproblemen of voedings­problemen. Verder kan het ook voorkomen dat u uw baby niet goed begrijpt en moeite heeft om zijn of haar signalen op te pikken en erop te reageren.

Weet dat u er niet alleen voor staat en zeker niet de enige ouder bent die hier tegenaan kan lopen. Samen met u kunnen wij onderzoeken wat er aan de hand is en zoeken naar een oplossing.